Ett år går uppenbarligen väldigt fort för nu är det dags igen! Julen kommer med stormsteg och det är nu allt går för högtryck såhär sista veckan.

Vi tar lite julledighet från månd. 22/12 och är tillbaka onsd. 7/1. Såklart finns vi tillgängliga på i första hand e-post under tiden, om längtan skulle bli för stor.

Denna julen har skribenten snöat in på rom. Så här kommer lite goda grejer som går snabbt och kvickt att montera ihop.

Tryffel med rom och vaniljsocker (ca 25 st)

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 300 gr mörk choklad
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk rom (Kan ersättas med 2 msk koncentrerad apelsinjuice. Det är inte rätt men man kan)
  • finrivet skal av 1/2 tvättad apelsin
  • 25 gr rumsvarmt smör
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Så här gör man:

Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och blanda med grädden. Rör till en jämn smet. Smaka av med florsocker, rom och finrivet apelsinskal. Rör ned det rumsvarma smöret. Låt svalna och låt smeten stelna. Blanda florsocker och vaniljsocker i en djup tallrik. Forma tryfflarna till kulor och rulla dem i sockret.

Under tiden man ”tryfflar” passar det bra med lite glögg.

858094

Blossa 3-stjärnig glögg spetsad med rom (nr 96518), 85:-

Alkoholfritt alternativ:

44.dufvenkrooks-280x389

Dufvenkrooks glögg med chokladsmak (nr 99115), 33:-

(Kan spetsas med lite mörk rom om man så önskar. Den slutar då upp med att vara alkoholfri).

 

Till skillnad från grisen så tror vi på ett liv efter jul och ser fram emot ett nytt spännande år.

Vi önskar alla kunder och leverantörer, nya som gamla. tilltänkta och önskade en riktigt

GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!

tomten

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng